På påsketurné

På påsketurné

Hver påske setter frivillige av tid til å dra på fylkets mest populære utfartssteder. Distriktets ledere tok turen rundt i Telemark for å besøke de aktive korpsene.

Dagens skader og aksjoner i Telemark
3 skader i anlegg, 2 skader i terreng, 3 skader andre steder. 8 skader totalt. Ingen ark-oppdrag, men 1 transport til lege med pasient. Vi har hatt 40 mannskap på vakt og 21 mannskap på hjemmevakt.

10 av 14 hjelpekorps er i ekstra beredskap gjennom påsken. For å takke de frivillige for all den gode, frivillige innsatsen som legges ned, reiser distriktsstyreleder, Trond Midtbøen; leder for distriktsråd hjelpekorps, Siw Bastnes; og daglig leder for Vestfold og Telemark Røde Kors, Tone-Merete Hansen.

Påsketurneens tall:
Antall turnédager: 2
Antall kilometer: 828 km
Antall påskeegg: 10
Antall quiz-spørsmål: 240 (noen klager på fasit, men rundt 90 % riktig svarrate)

Onsdag 27. mars

kl 12.00
Trond, Tone-Merete og kommunikasjonsrådgiver Kjersti pakker 12 påskeegg inn i bilen.
Kilometerstanden er 133 039. Det regner lett og snøen er for lengst borte på grenlandsveiene.

kl 13.00
Vi plukker opp Siw, distriktsrådleder i hjelpekorpset, hjemme i Drangedal og kjører mot Ulefoss. Eggene ligger og dunker mot hverandre i baksetet og praten går.

kl 14.00
I Ulefoss står de frivillige i bruktbutikken til Nome Røde Kors. Vi har fått beskjed av hjelpekorpset at de frivillige fortjener egget litt ekstra i år og derfor overrasker vi dem med et besøk og et par kilo godteri.

kl 14.35
Vi svinger inn på depoet i Bø like over halv tre. Da har Sondre Rulnes Røstad nettopp avsluttet dagjobben sin i begravelsesbyrået. Han har ikke rukket annet enn å ta på seg hjelpekorpsjakka over begravelsesdressen, men han og Jens Even Vøllestad skal nå få pakket og skiftet før de reiser opp til Gvarvbu på Lifjell for å ta over påskesentralen etter operativ leder i Telemark, Stian Michelsen.
Før de reiser, får de med seg et påskeegg som korpset til Bø og Sauherad kan kose seg med under påskevakta.

kl 16.10
Vi kjører oppover i vinterlandskapet og ankommer Nordstul parkering. Utenfor den lille hytta til Notodden Røde Kors står kommandovogna til Forf (Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum er et samarbeidsorgan for frivillige redningsorganisasjoner i Norge.) og tre scootere. Notodden har fått lov til å ha én øvelsesdag i løpet av sesongen og denne har de spart til vi kommer på besøk. Vi kjører derfor inn til «vannhølet» på traseen inn til Bleporten etter at påskeegget er overlevert. Det er tåkete og dårlig sikt men vi får likevel noen glimt av utsikten på rundturen tilbake. Praten rundt bordet dreier seg om øvingstillatelser og kjentmannsturer.

kl 20.00
Kveldsmaten ble tatt med Hjartdal Røde Kors der samtalen dreide seg om opplæring og samarbeid.

Kl 21.30
Ankommer hytta i Toskjær og overnatter til dagen etter,

Skjærtorsdag

kl 07.00
Avreise Toskjær.

kl 08.30
Rjukan og Tinn hjelpekorps har stått tidlig opp og tar oss imot med kaffe på Røde Kors-huset. Det har vært en rolig påske, men de er bekymret for skredfaren som nå har økt til faregrad 3. De sitter nå og venter på at alarmen skal gå, men håper at det litt dårlige været gjør at folk holder seg hjemme.
Skal dere ut på tur, tipser de om å følge nøye med på varsom.no og ta forholdsregler.

kl 11.30
På plass på Haukeli skisenter der Porsgrunn Røde Kors har vakt på skisenteret. Vi blir møtt på parkeringsplassen der korpsmedlemmene tar inn parkeringsgebyr. Inne på hytta, er Ted fra Vinje og Haukeli Røde Kors hjelpekorps også innom for å hilse på oss. Porsgrunn og Vinje og Haukeli har delt på ansvaret. Porsgrunn RKH har ansvar på skisenteret og Vinje og Haukeli har beredskap ellers i kommunen.

kl 14.10
Kilometerne tikker stadig oppover og i bilen er det quiz. Utenfor er det godt med snø, men det regner.

kl 14.30
På Hallbjønnsekken har det vært scooter-renn og rundt 80 scootere har kjørt fra Skafså til Hallbjønnsekken gjennom dagen. Da vi kommer, er det middagstid og de frivillige har fikset gryterett. Etter middag ligger det to påskeegg igjen i bagasjerommet på bilen.

kl 15.15
«Telemark 1.0, det er Drangedal 9.9.» Sambandet melder om skade på Rytterspranget. Det er skjærtorsdagsfest på Gautefall og det er stadig noe som skjer på afterski´en.

kl 17.00
Vi har kjørt gjennom plaskregn og sørpete vinterveier mens denne bloggen er skrevet. Kl 17 ankommer vi Birtedalen der Fyresdal Røde Kors hjelpekorps har påskevakta si. Kilometerstanden viser 133 655. Enda står det igjen 199 km igjen, ett korps og ett påskeegg igjen av turen før vi ankommer distriktskontoret.