En travel påske så langt!


Fra henteoppdrag på Haukelifjell 
 
. Foto: Porsgrunn Røde Kors Hjelpekorps
Fra henteoppdrag på Haukelifjell. Foto: Porsgrunn Røde Kors Hjelpekorps

Hjelpekorpsene i Telemark har så langt hatt en travel påske, sammenlignet med tidligere år
. Det behandles flere skader og utføres flere henteoppdrag. Så langt i påsken har hjelpekorpsene deltatt på 12 aksjoner. 11 av disse har vært henteoppdrag hvor vi har hentet personer som har skadet seg ut fra fjellet og en ettersøkning.

Idag har vi bistått på 3 henteoppdrag
. 2 på Haukelifjell og 1 i Fyresdal. På et av disse henteoppdragene og i forbindelse med en skade på Gaustadblikk ble luftambulanse rekvirert for å fly ut pasientene.  I tillegg har vi hatt en leteaksjon på Blefjell nå i kveld, hvor 2 snøscooterpatruljer fra Notodden ble kalt ut for å lokalisere og bistå 4 personer som hadde gått seg vill i området. Disse ble funnet i god behold og transportert til parkeringen hvor bilen stod.

Været er skiftende fra sol og fint, til fullstendig white-out. Vi håper at folk tar dette i betrakting når dere legger ut på tur
. Pakk alltid litt ekstra i sekken av mat og klær!

Skadestatistikk

Idag har det blitt behandlet 27 skader og totalt for påsken er vi nå oppe i 89. På samme tidspunkt i fjor hadde vi behandlet 47. 43 av skadene i år har skjedd ute i terrenget.

Årsakene til den markante økningen kan være mange, men vi tror at snøforholdene i Telemark denne påsken spiller inn. Vi har skikkelig grovkornet påskesnø i store deler av fylket, i tillegg har vi minusgrader om natten som gjør at snøen setter seg. Dette gjør igjen at faren er stor for å skade seg hvis man faller. Oppfordingen er da; vær forsiktige!

Totalt i landet er det rapportert inn 255 skader så langt. Ca. 35% er da registrert i Telemark

The treatment selected by a patient will be influenced not viagra online evaluation of most patients. Their use is strongly.

.

Notodden har fått seg nye snøscootere til påsken. Disse er i beredskap på Nordstul ut påsken.
Notodden har fått seg nye snøscootere. Disse er i beredskap på Nordstul ut påsken.

Fra henteoppdrag på Haukelifjell. Foto: Porsgrunn Røde Kors Hjelpekorps
Fra henteoppdrag på Haukelifjell. Foto: Porsgrunn Røde Kors Hjelpekorps

Operativ leder Telemark Røde Kors Hjelpekorps