Flest skader behandlet i Telemark, til tross for rolig påske


Så var tiden kommet hvor de fleste turistene har vendt nesen hjemover og roen senker seg atter en gang over fjellheimen. Hjelpekorpsene i Telemark sin største dugnad i løpet av året er i stor grad avsluttet. Det gjenstår kun puss og vedlikehold av utstyret, slik at vi nok en gang er klare for å rykke ut når noen trenger det. En stor takk til Horten, Oslo og Ullensaker RKH som alle har hjulpet oss med å forsterke beredskapen de siste ti dager, vel hjem og på gjensyn til neste år.

Det er lagt ned 15000 timer frivillig arbeid, i tillegg ca 45000 timer beredskap på mannskaper som er hjemme, men klare til å rykke ut på meget kort varsel.

Sammenliknet med fjoråret har årets påske vært en noe rolig påske. Kun 16 aksjoner iår mot 29 i fjor. Disse fordeler seg slik:

Flest henteoppdrag har det vært i Vinje kommune (6 henteoppdrag) og Tinn (5 henteoppdrag). Siste oppdraget fant sted på Gautefall. Søk etter savnet har vært i Langesund, Bø og Tinn
.

Skadestatistikk

Telemark ligger på landstoppen i antall behandlede skader, i år som i fjor. Fjoråret var unormalt høy med sine 199 skader behandlet, i år har det blitt behandlet 111. Det er nesten dobbelt så mange som neste fylke på listen, som er Oppland med sine 66. Hvorfor antallet skader i Telemark er så høyt vanskelig å si noe om

Skader fordelt per fylke

For Telemark sin del er skadene fordelt slik:

Hovedvekten av skadene er brudd/forstuing i skianleggene og sår/kutt i skiløypene, dette ser vi i sammenheng med føret som har vært denne påsken

• Fasting blood glucosetherapies prior to or as an alternative to oral drug cheap viagra.

. Grovkornet snø og minusgrader om nettene setter uten tvil sitt preg på statistikken. Hvorfor Telemark har såpass mange flere skader enn de andre fylkene er vanskelig å si noe om og vil i beste fall bli spekulasjoner fra vår side.

Oppsummert har dette vært en normal påske for mannskapene, hvor man har fått øvet, hjulpet mennsker som har skadet seg og ikke minst kost seg med kvikklunsj i sola.

Telemark Røde Kors vil takke alle som har vært på vakt og gjort en uvurderlig og fremragende innsats denne påsken. Takk også til alle dere som følger oss her på bloggen gjennom påsken.

Operativ leder Telemark Røde Kors Hjelpekorps