Telemark Røde Kors Hjelpekorps melder om økende utfart i påskefjellet.


Skadene er jevnt fordelt mellom anlegg og terreng.

I dag har hjelpekorpsene i Telemark behandlet 16 skader i påskefjellet, noe som ligger på gjennomsnittet for onsdagen i påsken for de siste 5 årene. Skadene er jevnt fordelt mellom skianlegg og i terrenget
. I skianlegg er det i hovedsak brudd/forstuing som går igjen

age. sildenafil addresses specific psychological or interpersonal factors.

. I terreng så er det noe sår/kuttskader, som kan ha sammenheng med noe «skarp» føre enkelte steder. Natt til i dag bistod Rjukan og Tinn Røde Kors hjelpekorps med å frakte ut to personer med symptomer på norovirus fra Mogen turisthytte. I skrivende stund er Rjukan og Tinn også i dag på veg for å bistå en pasient med norosymptomer, denne gangen på Mårbu turisthytte.

I går kveld observerte mannskaper fra Hjartdal RKH et rødt lys på himmelen, sammen med Hovedredningssentralen og Politiet ble dette undersøkt, og det viste seg at det antageligvis var en kinesisk lykt som var observert. Aksjonen ble etter kort tid avsluttet.

Porsgrunn RKH melder om flotte forhold på Haukelifjell

I formiddag bistod Tokke Røde Kors hjelpekorps med transport på Hallbjønnsekken, der en kvinne på ski hadde skadet foten. Ellers så har Porsgrunn RKH hatt transportoppdrag med sin beredskapsambulanse, dette var bistand for AMK for å fraktet personer som var skadet i alpinanlegg til lege og sykehus i Åmot og i Odda.

Hjelpekorpsene melder om middels til stor utfart rundt om i fylket. Flere steder er utfarten økende, og den forventes å øke utover kvelden. Vi har i dag hatt 48 mannskaper på vakt i fjellet, og 77 mannskaper tilgjengelig klar for å bistå ved hendelser over hele Telemark.

Skjærtorsdag er statistisk sett en av de dagene med størst utfart i fjellet. Det vil også si at vi antar at det kan bli en hektisk dag for våre mannskaper på vakt.

Telemark er onsdag det fylket i landet med flest registrerte skader.

Rådgiver hjelpekorps og beredskap Tlf.: 945 45 424 jorn.kristensen@redcross.no