Stor utfart i påskefjellet – Rolig for Røde Kors Hjelpekorps

I dag kan våre mannskaper melde om stor utfart i flere deler av fylket. Det har vært strålende påskevær, og det ser ut som folk har kost seg i sola.

I løpet av dagen har vi behnadlet 14 skader. Hoveddelen av disse er sår/kutt-skader i anlegg og terreng.

Fordeling av skader langfredag
Sammenlignet med langfredag de siste årene, så har det vært en rolig dag

Vinje og Haukeli Røde Kors har i dag vært på patrulje i omrpådet Haukelifjell og kan melde om flere snøras i området Kistenuten og Lisledalen.

Skredet har sannsynligvis gått i går, og det går skispor både inn og ut av skredet. Vi oppforderer til å ta hensyn til skredfaren. Flere steder patruljen besøkte i dag vil det sannsynligvis bli utløst skred de neste dagene . Skredfaren generelt er lav, da det generelt er stabile forhold. Stigende temperaturer vil myke opp snøoverflaten utover dagen og gjøre det lett å løse ut små våte skred i bratt terreng.

Høye lufttemperaturer vil svekke snødekket og gjøre det lettere å løse ut skred i de øverste snølagene. Når solen titter frem vil sør- og sørvestvendte fjellsider være spesielt utsatt. Timingen (når på døgnet du går hvor) vil være viktig utover nå

complicated. There is a statistical decline of testosterone generic viagra always or.

. Naturlig utløste små skred kan ikke utelukkes. Vær oppmerksom på store skavler ut fra flere rygger og topper. Hold god avstand! Plussgrader nesten til fjelltopphøyde kan svekke skavlene ytterligere.

Følg oppfordringen på varsom.no: http://www.varsom.no/snoskredvarsling/varsel/Vest-Telemark/

Snøskred

Rådgiver hjelpekorps og beredskap Tlf.: 945 45 424 jorn.kristensen@redcross.no