Økende utfart i påskefjellet i Telemark.

Økende utfart i påskefjellet i Telemark.

Tirsdag kan våre mannskaper fordelt over hele fylket fortelle om økende utfart flere steder. Vi ser at det er et økende innrykk av påsketurister i fjellet. Vi antar at økningen vil fortsette utover i uken. Vi har i dag hatt 28 mannskaper stasjonert på hus og hytter, samt 30 mannskaper i forhøyet hjemmeberedskap.

Selv om utfarten øker, så har våre mannskaper kun behandlet to skader i løpet av dagen, og ingen av disse er alvorlige. I morgenetimene ble også hjelpekorpsene kalt ut for å bistå i søk etter en savnet kvinne i Porsgrunn, men denne aksjonen ble rask avsluttet, da kvinnen kom til rette i god behold.

I skrivende stund er mannskaper fra Rjukan og Tinn Røde Kors hjelpekorps på et oppdrag på Hardangervidda for AMK, der de skal bistå en person med mulig brudd i fot. Mannskapene melder om utfordrende føre å kjøre i.

Vi har også redningsdykkere fra Bamble og Skien for å bistå ved mulig drukning ved Opdalsvannet i Siljan.

Rådgiver hjelpekorps og beredskap Tlf.: 945 45 424 jorn.kristensen@redcross.no