Flere har fått hjelp fra hjelpekorpsene i Telemark palmesøndag

Flere har fått hjelp fra hjelpekorpsene i Telemark palmesøndag
Rjukan og Tinn på Lufsjøen på Vegglifjell

Palmesøndag har flere personer fått bistand fra hjelpekorpsene i Telemark totalt har vi bistått AMK på fire oppdrag. Hjartdal Røde Kors har bistått på to i området Tuddal/Hjartdal, Bø og Sauherad har også bistått AMK på Lifjell der en person hadde fått skulder ut av ledd, samt at Vinje og Haukeli har bistått på et oppdrag. Rjukan og Tinn har bistått på et AMK-oppdrag, samt at de har hatt vakt på Snowshoe Thompson minnerenn.

Ellers har fem personer blitt behandlet for skader i skianlegg og ellers i påskefjellet. Det har vært to brudd/forstuing, samt personer som har fått behandlet kutt og sår. Mannskapene melder om middelsutfart, vi antar av utfarten vil øke utover i påsken. Det har vært strålende være i hele fylket, så vi oppfordrer alle til å benytte solkrem og solbriller.

Røde Kors nasjonalt kan melde om en palmehelg med unormalt mange skader og oppdrag, til nå har det blitt registrert 41 oppdrag, samt 55 behandlede skader, dette er det høyeste antall registrerte oppdrag og skader siden rapporteringen startet i 2008.

Vil du vite hvor du finner hjelpekorpsene i Telemark? Sjekk ut våre vaktsteder.

Porsgrunn Røde Kors nyter solveggen i skisenteret på Haukeli

Rådgiver hjelpekorps og beredskap Tlf.: 945 45 424 jorn.kristensen@redcross.no