Hjelpekorpsene pakker sammen

Hjelpekorpsene pakker sammen
Vi tar et blikk på påsken 2023. Distriktstyreleder Trond Midtbøen har vært på tur og levert ut påskeegg til alle de frivillige som er på vakt.

En uvanlig flott påske nærmer seg slutt og her er vår oppsummering av påskeberedskapen i Telemark. De fleste korpsene pakker sekken i dag og setter nesene hjemover. Det er kun Bø og Sauherad og Vinje og Haukeli som kjører vakt den siste dagen i påskeferien.

I dag har det vært 14 skader totalt i Telemark. Det har vært 11 brudd/forstuinger, 2 nakke/rygg-skader og 1 sår/kutt-skade. Vi har hatt 49 mannskaper på vakt og 60 mannskap på vakt hjemme. I dag har vi hatt to amk-oppdrag der sea king hentet ut og bisto på den ene aksjonen.

Øvelse på Gautefall der en langrennsløper har falt og slått beinet.

Vi har i år hatt 10 aktive hjelpekorps ute på de mest populære utfartstedene i Telemark. Drangedal Røde Kors har vært på Gautefall, Fyresdal Røde Kors har vært i Birtedalen, Tokke Røde Kors har vært på Hallbjønnsekken, Nissedal Røde Kors har vært på Kyrkebygdheia, Vinje og Haukeli Røde Kors har dekket området sitt utenom Haukelifjell skisenter der Porsgrunn Røde Kors har vakt. I Rjukanområdet har Rjukan og Tinn hatt vakt fra huset sitt på Rjukan og Hjartdal Røde Kors dekker området rundt Tuddal og Hjartdal. Notodden Røde Kors har vært på plass på Nordstul og Bø og Sauherad har hatt vakt på Lifjell.

Oppsummerer vi timene brukt i beredskap av Hjelpekorpsene ser det slik ut:
Vakt på fjellet til nå: 320 stk.
Vakt hjemme: 303 stk.
Om vi regner det om til døgnberedskap som alle korpsene på vakt i påska har, har det vært utført 7 680 frivilligtimer på fjellet og 7 272 frivillige beredskapstimer på hjemmevakt. Det gir en total på 14 952 frivilligtimer i påska. Det er i overkant av 7 årsverk.

Det er blitt laget, spist og delt ut mange plater vafler. Akkurat hvor mange plater har vi dessverre ingen tall på 😉
Her fra Fyresdal Røde Kors sin hytte i Birtedalen.

Hittil denne påska har det vært 72 skader til sammen.

Her følger litt statistikk for hele påsken 2023.

I anlegg:

Brudd/Forstuvning: 21

Hode/Nakke/Rygg: 6

Sår/Kutt: 7

Sykdom: 0

I terreng:

Brudd/Forstuvning: 14

Hode/Nakke/Rygg: 0

Sår/Kutt: 5

Sykdom: 2

Andre steder:

Brudd/forstuvning: 6

Hode/Nakke/Rygg: 2

Sår/Kutt: 4

Sykdom: 1

Andre skader: 1

Til lege/sykehus: 16

Vakt på fjellet til nå: 271 stk. Vakt hjemme: 243 stk